NACI GÖRÜR'ÜN SÖYLEDİKLERİ
TV 100' de 17 ağustos 2024 günü saat 16 50'de uzun bir program yapıldı. Hoca T. Petrol Arama'da da çalıştığını söyledi. Yani konuyu biliyor. Ben anladığımı söyleyeyim:
"TÜRKİYE'DE YETERLİ PETROL YOKTUR. ÜMİTENMEMLİYİZ.ÇÜNKÜ DEEPREMLER OLURKEN YER ALTINDAKİ PETROL GÖLLERİ KIRILMIŞ, PARÇALANMIŞTIR".
Videosunu bulup kopyala yapıştır yapamadım.
Sultan Abdulhamit (1842-1918) Osmanlı Padışahı
"Turkiye'de petrol var mıdır? Yok mudur? Petrol denizinin üstünde miyiz?" konusunu işin ehline bırakmakta fayda vardır.Tayland Efeoğlu / TPAO Yurt Dışı Projeler / Daire Bşk. Yrd./ tefeoglu@tpao.gov.tr. Taylan Efeoğlu, ptrol konusunda kimlerin ne dediğini bildiğinden maddeler halinde kendi soruyor. Kendisi cevaplıyor. Herkes aradığını aşağıdaki adreste bulacaktır. Ve bu yazı Jeofizikçiler derneğinin web sayfasında yayımlanıyorsa, ciddi ve esaslı bilimsel verilere dayanıyor, demektir.
https://www.jeofizik.org.tr/resimler/ekler/64a82d4f8febf98_ek.pdf?dergi=29
İŞİN ÖZETİ
Cevaplara göre "1. Dünya Savaşı'ndan sonra Irak sınırı çizilirken İngilizler petrolsüz alanları bize bıraktı. Güneydoğu'da az miktardaki petrolün çıkarılması da çok maliyetli". Türkiye’nin Güneydoğu sınırının çizilmesinde İngiliz jeologların etkisi yadsınamaz. Petrolün kontrolü için kurulacak olan İngiliz güdümlü Irak Devleti’nin bayrağı, o günlerde Irak’ta İngiltere adına çalışan İngiliz bayan jeoloğun babasına yazdığı mektupta çizilerek gösterilmiştir. (A.G.Y = Aynı Geçen Yer)
Kaynak: https://youtu.be/7PSdm8dD8RY
https://www.youtube.com/watch?v=GEch476DdDs
TÜRKİYE'Yİ TORYUM KURTARACAKTIR
Fakat toryumdan nükleer enerji üretecek teknoloji bugün -ABD, Çin Rosya ve Hindistan ve Çin dahil- Dünyanın hiç bir ülkesinde yoktur.Çalışmalar devam etmekte ve bunun 15-20 yıl içinde çöümlenebileceği tahmin edilmektedir.. Muhtemlen SİA tarafından bir uçak kasıyla vefat eden Prof Dr. Engin Arık toryumun heveslisiydi. Ama hallettiler. Allah rahmet eylesin.
50.000 ton değil sadece 50 tonluk toryum 85 milyonluk Türkiye'nin tüm enerji ihtiyacını karşılayabilecektir. Onu söylüyordu Engin Arık Hoca.
Bilim Felsefesi açısından: 100 milyon ton petrolun enerjisi 1 ton toryumda nasıl yerleştirilmiştir? Ateistler bu noktayı nasıl açıklayabilirler. Kuantum fiziği (kendiliğinden oluş) a göre bilgisi ve gücü sonsuz bir varlığı kabul etmedikçe bu olay nasıl mümkündür?
BU NE BÜYÜK ENERJİ: 1 TON TORYUM 100 MİLYON TON PETROLE DENK
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/karadeniz-de-3-yil-petrol-arayacak-gunde-1-milyon-dolar-kira-alacak-13357802
Güncelleme Tarihi:
Yeliz ÖZ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:004dk okuma
TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Petrobras için Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arayacak dalabildiği derinlik ve yapabildiği sondaj derinliği açısından dünyanın en büyük ikinci petrol platformu “Leiv Eiriksson” dün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e yol aldı. Günlük 1 milyon dolara kiralanan ve saatte 7 mil süratle ilerleyen Leiv Eiriksson, 3 yıl boyunca Karadeniz’de petrol arayacak.
122 metrelik kule söküldü
“Leiv Eiriksson”un 122 metre uzunluğundaki kulesi, platformun Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin altından geçebilmesi için söküldü. Kulenin yeniden monte edilmesi için dev platformun yanında Mv Siem Lousia ve Mv Biem Danis isimli gemiler hazır bulunuyor. Sinop açıklarına demirleyecek olan platform 6 bin metreye kadar sondaj yapabilecek. Platform, monte edilmesinin ardından 2010 Şubat ayı ortalarında sondaj operasyonlarına başlayacak. Karaköy’deki Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Limanı’nda dün sabah gazetecilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arayacak “Leiv Eiriksson” sondaj platformunun İstanbul Boğazı’ndan geçişi nedeniyle farklı bir heyecan duyduğunu belirtti.
Taşınması bile olay
Platformun bir yerden diğer yere taşınmasının bile bir ‘olay’ niteliğinde olduğunu anlatan Taner Yıldız, “Bu platform 5 bin 500 metre derinlikte ve çalışacak. 122 metre kule yüksekliği, boğazlarımızdan geçebilmesi için kesildi. Ankara’daki Atakule’nin yüksekliği yaklaşık 125 metre. Buradaki kulenin yüksekliği ise 122 metre. Büyüklüğü hissedebilmek ve canlandırabilmek için bunu söylüyorum. Bize heyecan veriyor” diye konuştu.
Yerli kaynaklar ve yenilenebilir kaynaklarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yürüttüğü en önemli stratejilerden birinin bu arama çalışmaları olduğuna dikkat çeken Taner Yıldız, enerjideki ithalatları önleyebilmenin yolunun tüketimleri tamamen düşürmek değil üretimleri yerli yapabilmek olduğunu söyledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait iki arama kurtarma botuyla gazetecileri yanına alıp boğaza açılan Taner Yıldız, “Leiv Eiriksson”u daha yakından inceledi.
1 milyon dolar
Leiv Eiriksson’un günlük kirasının 1 milyon dolar civarında olduğunu belirten Taner Yıldız anlaşma gereği platformun 3 yıl Karadeniz’de görev yapacağını, ancak anlaşmanın iki yıl daha uzatılabileceğini söyledi. Dünyada global kriz nedeniyle bir kısım arama faaliyetleri dünyada durdurulduğunu hatırlatan Yıldız, “Arama faaliyetleriyle ilgili yaklaşık yüzde 20’lere varan azalma sözkonusu. Bir kısım tehditlerin fırsata dönüştüğünü söylemiştik. Bu platform bu tehditten oluşturduğumuz fırsattır” diye konuştu.