Bu Sayfa "Beyaz Ekmek Sağlıklı Ekmek Değildir -1 in devamıdır.
"EKMEKLE İLGİLİ BİLİMSEL GERÇEKLER" PANELİ
Panele Katılanlar:
Prof Dr Haydar Karapınar: İst Bahçelievler Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi (Mutfak Yemek Sanatları) Kürsüsü Başkanı. Prof Dr Hamit Köksal : Hacettepe Tıp Fak. Gıda Mühendisliği, eski Kürsü Başkanı.Evrensel çalışmaları olup Avrupa Bilim Ödülü Sahibi. Dr Atilla Bektaş : Gastroenterohepatoloji, kıdemli Albay (GATA). Sahasında 4 kitabı vardır. Dr. Mehmet Çetin Duruk : Gıda Bileşenleri Derneği Başkanı
konuşmacılar: Prof Dr Haydar Özpınar: İst. Bahçelievler Ayvansayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Gastronomi (Mutfak Sanatları) Anabilim Dalı Başkanı
HAMİT HOCA AVRUPA TIP ÖDÜLÜ ALMIŞTIR.
Prof Dr Hamit Kösal Gıda Mühendisi Hacettepe Tıp Fakültesi
"Buğdayda GDO yok":
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksal da ekmek ve buğday konusunda uzman olmayan kişilerin bununla ilgili konuştuklarını söyledi.
Dünyada farklı ülkelerdeki bitkilerde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) uygulaması olduğunun altını çizen Köksal, şunları kaydetti:
"Mısır ve soya gibi bazı ürünlerde GDO var ama buğdayda yok. Çünkü buğday genetik yapısı gereği kendine özgü bir bitkidir. Buğdayda yüksek karlılıkla GDO üretemezsiniz. Anadolu, buğdayın anavatanı. İlk burada yetişmiş. Doğaya çıktığımızda yabancı formlarını burada görüyoruz. Buğdayda GDO'ya gerek yok. O kadar çeşitlilik var ki, içlerinden seçip istediğimiz şekilde farklı ürünler için kullanabiliriz. Buğdayın genleriyle oynanmadı. Maalesef bu konuda konuşanlar 43, 49 gibi sayılar söylüyor. Tek sayıda gen olması mümkün değil."
https://www.ayvansaray.edu.tr/tr-tr/news-detail/ekmekle-ilgili-bilimsel-gercekler-paneli-ayvansaray-yerleskesinde-gerceklesti/13021/168518
28.06.2019 11:09
Ben bu iş için meclisle kaç kere yazıştım. Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına yazıştım. gidip ilgili daire başkanlıklarında görüşmelerimin sayısı yok. Sağlık bakanlığının üst kısımlarına gittim. İstanbul Belediyesi, Fırıncılar odası, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanıyla görüştüm. Ankara Yüksek İhtisasta ameliyat olduğumda gelen yemeklerde boğda ekmeği yoktu. Sağlık Bakanlığına konuyu götürdüğümde 1 yıl sonra gidince hastanelerde hiç olmazsa isteğe bağlı boğda ekmeği bulundurulmasında başkaların payı olduğu gibi bu fakirin de bir katkısı olmuştur.
CANAN KARATAY'A TEPKİPROF DR ERKAN KOPUZ'A aşağıdaki uzun konuşmasında Zahide Yetiş soruyor ki:
"Canan Karatay ekmek yemeyin" diyor. Hoca da aşağıdaki uzun video'da:
EKMEK YEMDEN DİYET OLMAZ DİYEN BİR SÜRÜ DİYET DOKTORU VAR
BİLİMSEL YASA ŞU:
AZ EKMEK FAKAT, MUTLAKA TAM BUĞDAY:
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksal da ekmek ve buğday konusunda uzman olmayan kişilerin bununla ilgili konuştuklarını söyledi.
Dünyada farklı ülkelerdeki bitkilerde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) uygulaması olduğunun altını çizen Köksal, şunları kaydetti:
"Mısır ve soya gibi bazı ürünlerde GDO var ama buğdayda yok. Çünkü buğday genetik yapısı gereği kendine özgü bir bitkidir. Buğdayda yüksek karlılıkla GDO üretemezsiniz. Anadolu, buğdayın anavatanı. İlk burada yetişmiş. Doğaya çıktığımızda yabancı formlarını burada görüyoruz. Buğdayda GDO'ya gerek yok. O kadar çeşitlilik var ki, içlerinden seçip istediğimiz şekilde farklı ürünler için kullanabiliriz. Buğdayın genleriyle oynanmadı. Maalesef bu konuda konuşanlar 43, 49 gibi sayılar söylüyor. Tek sayıda gen olması mümkün değil."
EKMEK YEMDEN DİYET OLMAZ DİYEN BİR SÜRÜ DİYET DOKTORU VAR