ÇEVRECİ, TÜKETİCİ, ARAŞTIRMACI
ÖNCELİKLİ KONULAR
BEYAZ EKMEK SAĞLIKLI EKMEK DEĞİLDİR -2.

Bu Sayfa "Beyaz Ekmek Sağlıklı Ekmek Değildir -1 in devamıdır.

"EKMEKLE İLGİLİ BİLİMSEL GERÇEKLER" PANELİ

Panele Katılanlar:

Prof Dr Haydar Karapınar: İst Bahçelievler Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi (Mutfak Yemek Sanatları) Kürsüsü Başkanı.                                                       Prof Dr Hamit Köksal        : Hacettepe Tıp Fak. Gıda Mühendisliği, eski Kürsü Başkanı.Evrensel çalışmaları  olup Avrupa Bilim Ödülü Sahibi.                                      Dr  Atilla Bektaş                 : Gastroenterohepatoloji, kıdemli Albay (GATA). Sahasında 4 kitabı vardır.                                                                                                       Dr. Mehmet Çetin Duruk   : Gıda Bileşenleri Derneği Başkanı

https://www.dailymotion.com/video/x7c1z79

konuşmacılar:                                                                                                                                                                                            Prof Dr Haydar Özpınar:  İst. Bahçelievler Ayvansayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Gastronomi (Mutfak Sanatları) Anabilim Dalı Başkanı 

HAMİT HOCA AVRUPA TIP ÖDÜLÜ ALMIŞTIR.

Prof Dr Hamit Kösal Gıda Mühendisi Hacettepe Tıp Fakültesi

"Buğdayda GDO yok":

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksal da ekmek ve buğday konusunda uzman olmayan kişilerin bununla ilgili konuştuklarını söyledi.

Dünyada farklı ülkelerdeki bitkilerde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) uygulaması olduğunun altını çizen Köksal, şunları kaydetti:

"Mısır ve soya gibi bazı ürünlerde GDO var ama buğdayda yok. Çünkü buğday genetik yapısı gereği kendine özgü bir bitkidir. Buğdayda yüksek karlılıkla GDO üretemezsiniz. Anadolu, buğdayın anavatanı. İlk burada yetişmiş. Doğaya çıktığımızda yabancı formlarını burada görüyoruz. Buğdayda GDO'ya gerek yok. O kadar çeşitlilik var ki, içlerinden seçip istediğimiz şekilde farklı ürünler için kullanabiliriz. Buğdayın genleriyle oynanmadı. Maalesef bu konuda konuşanlar 43, 49 gibi sayılar söylüyor. Tek sayıda gen olması mümkün değil."

https://www.ayvansaray.edu.tr/tr-tr/news-detail/ekmekle-ilgili-bilimsel-gercekler-paneli-ayvansaray-yerleskesinde-gerceklesti/13021/168518
28.06.2019 11:09 

 

Ben bu iş için meclisle kaç kere yazıştım. Gıda tarım ve  hayvancılık  bakanlığına yazıştım. gidip ilgili daire başkanlıklarında görüşmelerimin sayısı yok. Sağlık bakanlığının üst kısımlarına gittim. İstanbul Belediyesi, Fırıncılar odası, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanıyla görüştüm. Ankara Yüksek İhtisasta ameliyat olduğumda gelen yemeklerde boğda ekmeği yoktu. Sağlık Bakanlığına konuyu götürdüğümde 1 yıl sonra gidince hastanelerde hiç olmazsa isteğe bağlı boğda ekmeği bulundurulmasında başkaların payı olduğu gibi bu fakirin de bir katkısı olmuştur.  

CANAN KARATAY'A TEPKİ
Canan Karatay: "Hiç ekmek yemeyin. GDO'suz eski buğday, siyes buğday yok. Dolayısıyla ekmeğin her çeşiti zararlıdır" diyor. Bütün iddialarının  özeti bu.

PROF DR ERKAN KOPUZ'A  aşağıdaki uzun konuşmasında Zahide Yetiş soruyor ki:
"Canan Karatay ekmek yemeyin" diyor. Hoca da aşağıdaki uzun video'da:

                                                                                                                                                 BU  videoyu izlemek için, sdece "youtube' da izleyin" üzerini tıklamak yeterli     
                                                                                                                                                           
"Canan Karatay hiç ekmek yemiyor. Az miktarda yiyecek. Bunu ben diyorum. Erkan Kopuz diyor" dedi. Doğru olan da budur.

Ünlü Kalp Cerrahi prof Dr Bingür Solmaz GDO ve kanserojenlik konusunda çok sert çıkıyor:





 

EKMEK YEMDEN DİYET OLMAZ DİYEN BİR SÜRÜ DİYET DOKTORU VAR
BİLİMSEL YASA ŞU:

AZ EKMEK FAKAT, MUTLAKA TAM BUĞDAY:
 

 BUĞDAYDA GDO VE BOĞDA EKMEĞİNİN BESİN KİMYASI YÖNÜNDEN ÖNEMİ HAKKINDA ÜÇ BİLİM ADAMININ GÖRÜŞLERİ AŞAĞIDAKİ   PANELDE BULUNMAKTADIR (28.06.2019 11:09)

 

Bu Sayfa "Beyaz Ekmek Sağlıklı Ekmek Değildir -1 in devamıdır.

Ben bu iş için meclisle kaç kere yazıştım. Gıda tarım ve  hayvancılık  bakanlığına yazıştım. gidip ilgili daire başkanlıklarında görüşmelerimin sayısı yok. Sağlık bakanlığının üst kısımlarına gittim. İstanbul Belediyesi, Fırıncılar odası, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanıyla görüştüm. Ankara Yüksek İhtisasta ameliyat olduğumda gelen yemeklerde boğda ekmeği yoktu. Sağlık Bakanlığına konuyu götürdüğümde 1 yıl sonra gidince hastanelerde hiç olmazsa isteğe bağlı boğda ekmeği bulundurulmasında başkaların payı olduğu gibi bu fakirin de bir katkısı olmuştur.  Yakında  Ankara'ya gidip  BOĞDA EKMEĞİ için uğraşacağım.



PROF DR ERKAN KOPUZ'A  aşağıdaki uzun konuşmasında Zahide Yetiş soruyor ki:

"Canan Karatay ekmek yemeyin" diyor. Hoca da aşağıdaki uzun video'da:



"Canan Karatay hiç ekmek yemiyor. Az miktarda yiyecek. Bunu ben diyorum. Erkan Kopuz diyor" dedi.


Ünlü Kalp Cerrahi prof Dr Bingür Solmaz GDO ve kanserojenlik konusunda çok sert çıkıyor:





"Buğdayda GDO yok":



https://www.ayvansaray.edu.tr/tr-tr/news-detail/ekmekle-ilgili-bilimsel-gercekler-paneli-ayvansaray-yerleskesinde-gerceklesti/13021/168518
28.06.2019 11:09 
 

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksal da ekmek ve buğday konusunda uzman olmayan kişilerin bununla ilgili konuştuklarını söyledi.

Dünyada farklı ülkelerdeki bitkilerde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) uygulaması olduğunun altını çizen Köksal, şunları kaydetti:

"Mısır ve soya gibi bazı ürünlerde GDO var ama buğdayda yok. Çünkü buğday genetik yapısı gereği kendine özgü bir bitkidir. Buğdayda yüksek karlılıkla GDO üretemezsiniz. Anadolu, buğdayın anavatanı. İlk burada yetişmiş. Doğaya çıktığımızda yabancı formlarını burada görüyoruz. Buğdayda GDO'ya gerek yok. O kadar çeşitlilik var ki, içlerinden seçip istediğimiz şekilde farklı ürünler için kullanabiliriz. Buğdayın genleriyle oynanmadı. Maalesef bu konuda konuşanlar 43, 49 gibi sayılar söylüyor. Tek sayıda gen olması mümkün değil."

EKMEK YEMDEN DİYET OLMAZ DİYEN BİR SÜRÜ DİYET DOKTORU VAR
BİLİMSEL YASA ŞU:

AZ EKMEK FAKAT, MUTLAKA TAM BUĞDAY:
 
 BUĞDAYDA GDO VE BOĞDA EKMEĞİNİN BESİN KİMYASI YÖNÜNDEN ÖNEMİ HAKKINDA ÜÇ BİLİM ADAMININ GÖRÜŞLERİ AŞAĞIDAKİ   PANELDE BULUNMAKTADIR (28.06.2019 11:09)

                                                                                                                                              

 
                                                                                                                                           




 Dahiliye uzmanı ve beslemec  Dr Ayça Kaya Zayıflamak için Tam Buğday Yemeli








SONUÇ: Buraya kdar alıntı yaptığımız diyetisyen ve bilim adamlarından yaptığımız canlı alıntılrdan boğda ekmeğini  az miktarda yenmesinin  sihhat (Sağlık) olduğu kesinleşmiş oldu. Amma beyaz ekmek değil. Tam buğday/tam tahıl şartıyla.

SORU: BOĞDA EKMEĞİ NEDEN PAHALIDIR?

Evet. Un fabrikaları, -veya Ana Bayileriyle- yaptığım görüşmelerde boğda unu beyaz undan daha  ucuz olmasına rağmen devlet beyaz ekmeğin zammına karışıyor: 

"- Beyaz ekmek fakir ve fukaranın yediği ekmektir. Beyaz ekmeğe zam yapma da  diğerlerine istediğin zam yapmakta serbestsin" diyor. Bu konuyu başka bir başlıkta inceleyeceğiz.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

YENİ KONU
BOĞDA EKMEĞİ VE HAKSIZ REKABET