TİCARİ BİR FAALİYETİM, REKLAMINI YAPTIĞIM BİR ÜRÜN YOKTUR. SİTEM TAMAMEN BİLGİ AMAÇLIDIR
ŞİFALI BİTKİLERLE TEDAVİ: Ülkemizde şifalı bitkilerle ilgili ve bilimsel olmayan bir sürü kitap bulunmaktadır. Ayrıca çene kuvvetiyle örneğin ada çyı, zerdeçal vs bitkileri her derde deva önereenler vardır. Doktor ve eczacı (faramakolog) olmayanların ne kitaplarını ne de sözlü anlatımlarını ciddiye almamak lazımdır. Tıbbi bitkiler zaten Eczacılık fakültelerinde hocalar tarafından ince
lenmektedirler. Kesinlikle karşıyım. Tamamen Bilimsel yaklaşımdan yanayız. Konumuza bu şekilde girmek istiyoruz:
BAHÇEDE, BALKONDA VEYA MUTFAĞINDA ORGANİK ŞEKERİNİ ÜRET
"BEN DE DİYABET HASTASIYIM VE ŞEKER OTUNUN
YAPRAKLARINI TÜKETİYORUM".
Prof Dr MEHMET TURGUT
Evet. Daha ne desin. Sitevia konusunda bu cümle yeterli. Başka bir şey yazmama gerek yoktur.
Canlı izleyemiyorsanız şu URL'yı: https://beyazgazete.com/video/webtv/ekonomi-2/adiyaman-da-tutunun-alternatifi-lavanta-ve-seker-otu-olacak-776540.html kopyala yapıştır tıkla.
Sayın rektörün videosundan bir kısmını özet olarak aşağıya aldım:
ADIYAMAN 'DA TÜTÜNÜN ALTERNATİFİ "LAVANTA VE ŞEKER OTU" OLACAK
Adıyaman , tütünün yoğun olarak ekildiği bir il. Son yıllarda tütünde sıkıntılar var. Acaba biz çiftçilerimize öncü olabilir miyiz, stevia ve lavantayı tütünün yerine koyabilir miyiz diye deneme üretimine başladık" - "Bu yıl 550 metrekare alanda bin 50 kök şeker otu ektik. Bu iki ürünü önümüzdeki yıl daha geniş bir alana dikeceğiz. Çiftçilere öncü olmak istiyoruz
Şeker pancarından daha düşük verim elde edilmesine rağmen Sakkaroz'dan 300 kat daha çok şeker elde edebiliyoruz. Dekarına yaklaşık bin 200 kilogram kuru yapraklarını elde edebiliyoruz. Dünya nüfusuna baktığımız zaman her 11 kişiden biri diyabet hastası. Ülkemizde de diyabet oranı yüzde 13,7'dir. Dolayısıyla stevia, insülin direncini azaltan, şekeri yükseltmeyen organik bir bitkidir. Şeker otu, hamile kadınların kullanabildiği ve kanserojen olmadığı kanıtlanmış bir bitki. Piyasada da satılıyor.
https://beyazgazete.com/video/webtv/ekonomi-2/adiyaman-da-tutunun-alternatifi-lavanta-ve-seker-otu-olacak-776540.html
Sizlere en doğru ve en güncel bilgilerli sunmak için bilim insanlarından yararlandık. Başkalarına yararlı olmak ve Allah Rızası dışında hiç bir çıkarım yoktur. Yeni bilgilere ulaşmak için internette araştırma yapmak çok zamanımı aldığını da söylemek istiyorum. Çünkü toplumda: "Çıkarı olmasa yapmaz" derler. Ama benim çıkarım yoktur.
Her hangi bir ticari hayatım yoktur. Her hangi bir ürünün reklamını yapmak için kimseden kuruş almış değilim. Çünkü ticaaret üniversite bitirmekle değil, doğuştan gelen yetenek varsa yapabilirsin. Vestelin Kurucusu Ah Nazif Zorlu ilkokul mezunudur. Ali ağaoğlu başladığı liseyi bitirememiştir. Para kazanma işi başka, tahsil başkadır. Ben HES yapabilecek bilgim vardır. Rize Çayeli'nde her kes bilir ki HES i ben gündeme getirdim. Başkan Yardımcısı olduğum 1500 nufuslu Çayken'ın elektriğini Senoz deresinden üretecektim.Ne kadar sudan ne kadar elektrik üretilirr? Kaç evi bakar? Debi ve düşüsü verilidiinde formülünü bilirim. Etutlerini hazırladım. fakat uygulamaya geçemedim. Benden sonra Senoz Deresi'nde 10'a yakın HES kurulmuştur. Herkesten önce ben gündeme getirdim. Başkaları yaptı. Çayeli'nde her kes bilir.
o nedenle bu sitedeki konulardan 1 lira kazaıncım olmamıştır. Demek istiyorum.
ŞEKERLİ OT NEDİR: Stevia, şeker otu, bal yaprağı, şeker yaprağı ve tatlı yaprak olarak da
bilinmektedir (https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/531202) BALLI YAPRAK https://www.haberler.com/yerel/diyabet-hastalarinin-gozde-tatlandiricisi-balli-6220493-haberi/
ŞEKERLİ OTUN TADI NASILDIR:
Başlangıçta biraz acıdır. Devam edilirse 5-10 günde alışılır. Ondan sonra ağızınız alışır, şekerli otu arar. ŞEKERLİ OTTAN TOZ ŞEKER DE ÜRETİLMEKTEDİR. TURKİYE'DE FABRİKASI OLMADIĞINDAN, ALMANYA'DAN İTHAL VE KİLOSU 700 LİRADAN BULMAK MÜMKÜN. BEN ALDIM DA ORADAN BİLİYORUM. TÜRKİYE'DE BİR TANE FABRİKA ŞART.
NASIL DEMLENİR: Fabrikası olmadığından mecburen İhlamur gibivilkel yöntemlere demlenir. Dalcıkları katılırsa şerbet acı olur. Sadece yaprakları kullanılır 2-3 dakika kaynatılıp bekletilir. Süzülür. Böylece ottaki şeker suya geçer. Tatlıya, sütlaca, çaya ve kahveye bu şerbet kullanılır. Buz dolabında en az 48 saat saklanabilir.
İLLA DEMLEMEK ŞART DEĞİLDİR: Çayın -yani içtiğimiz sabah çayının- içine şekerli ot konduğunda da şekeri çaya geçer. Bu şekilde biraz fazla konmalı. Böyle kullanıldığında TADINDA ACILIK OLMAZ. BİRAZ DAHA ÇOK KOYMAK GEREKEBİLİR.
FİDANINI NEREDEN BULACAĞIM? ilkokula giden br öğrenci varsa, google "Stevia şekerli ot" yazarsa karşısına bin tane satıcı çıkar. Mesela "e fidancım.net" den 5 tane fideyi 80 lirayla kapına getirtebilirsin. Bir tane fidan aşağıda görülmektedir:
FİTOLOJİ (BİTKİLERLE TEDAVİ)
Fitoloji Nedir: Bitkiler bilimi, bitkilerle tedavi demektir. Erdem Hoca bu konuda uluslararası bir isim. Erdem hoca bitkilerle tedavi konusunda ne dediyse, ne yazdıysa başımın üzerine. Tıpta uzman olmayanlara hayır. ERDEM HOCA ŞÖYLE YAZIYOR:
ŞİŞMANLATMAYAN, DİŞ ÇÜRÜMELERİNE YOL AÇMAYAN. GÜVENİLİR TATLANDIRICI
PROF DR ERDEM YEŞİLADA
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Stanford Üniversitesinin değerlendirmesinde "Dünyanın en etkin bilim adamları" arasında yer aldı.
Bir Güney Amerika bitkisi olan Stevia (Latince bilimsel adı Stevia rebaudiana) yaprakları içeriğinde bulunan steviozit ve rebaudiozit A glikozitleri nedeniyle dünya genelinde tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu maddeler bildiğimiz şekerden 250 defa daha tatlı özellikte olmasına karşılık herhangi bir kalorisi bulunmamakta, dişlerde çürümelere yol açmamaktadır. Stevizoit kalorisiz tatlandırıcı olarak Japonya’da yaklaşık 25 yıldır kullanılmasına rağmen önceleri dünya genelinde akademik çevrelerde bir çekince ile karşılanmış, güvenilirliği sorgulanmıştı. Ancak yürütülen güvenilirlik çalışmalarında günlük beslenmede şeker yerine kullanılmasının herhangi bir risk oluşturmayacağı, yani güvenilir olduğu tespit edilince, 2008 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) besin ve içeceklerde stevia ve steviozit kullanılmasa onay vermesi ile dünya genelinde kullanımı yaygınlaştırmıştır.
Ülkemizde de stevia’ya “şekerotu” adı yakıştırılıyor. Güney Amerika bitkisi olmasına karşılık artık başta Hindistan olmak üzere iklimi uygun bir çok bölgede bitkinin kültürü yapılıyor. Ancak daha iyi sonuç alınması için tatlı lezzete sahip bileşenleri olan steviozit ve rebaudizit A’nın saflaştırılmış halde kullanılması tercih ediliyor. Steviozitin ısıya dayanıklı olması önemli bir avantaj. Bu suretle diyet yapmak isteyenler ve şeker hastaları için hazırlanan yemeklerde rahatlıkla kullanılabiliyor.
Tip-2 şeker ve metabolik sendrom hastalarında kan şekerinin düzenlenmesinde yararlı
Yürütülen çalışmalarda Stevia’nın diyabet hastalarında yararlı etkileri bulunduğu bildirilmektedir. Yapılan çalışmalarda insülin salgılanması artırmasının yanı sıra glukoneojenezi yavaşlatarak salgılanan insülinin etkin kullanılmasını sağladığı, bu şekilde kan şekeri seviyesini düzenlediği tespit edilmiştir. İnsan klinik çalışmalarında sağlıklı kişilerde açlık kan şekerini belirgin bir şekilde düşürdüğü, tip-2 diyabet hastalarında ise yemek sonrası yükselen kan şekeri seviyesini %18 azalttığı bildirilmektedir.
Yüksek tansiyonu düşürüyor
Bilimsel klinik çalışmalarda 2 yıl süre ile günde yarım gram civarında stevia uygulanması ile yüksek tansiyon hastalarında kan basıncının uzun süreli olarak düşürülebildiği bildiriliyor. Deneysel çalışmalarda etkisini kan damarları içerisine kalsiyum girişini azaltarak damarların gevşemesini sağlayarak gösterdiği tespit edilmiş.
Sonuç olarak, tatladırıcı olarak yemeklerimizde kullanılabilecek bir bitkisel maddenin aynı zamanda kan şekerini ve yüksek tansiyonu kontrol altında tutması önemli bir özellik. Tabi bu durumda dikkat edilmesi gereken husus; tip-2 diyabet hastalarının şeker ilaçları ve insülin ile birlikte stevia veya steviozit kullandığında kan şekerinin aşırı düşerek hipoglisemiye yol açmamasına dikkat etmesi gerekiyor. Aynı şekilde yüksek tansiyon ilacı kullananların da kan basıncını kontrol etmelerini öneririm. https://www.erdemyesilada.com/tr/article/desc/54033/sismanlatmayan-dis-curumelerine-yol-acmayan-guvenilir-bir-tatlandirici.html
NEREDEN VE KİM GETİRDİ: 2011 YILINDA pARAGUAY'DAN Prof Kenan Turgut Getirdi.
prof dr kenan turgut Akdeniz Üniversitesi Z. Fakültesi Tarla Bitkileri
Tıbbi ve aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve İslahı. Biyoteknoloji ve genetik
Aşağıdaki video yu tıklayınız.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=7a6Zl-DVjss&t=81s
ŞEKERLİ OTTAN ŞEKER NASIL ÜRETİLİR?
2 YÖNTEMİ VAR:
1- ŞEKERLİ OT FABRKASI KURACAKSINIZ. TÜRKİYE'YE 1 TANE FABRİKA MUTLAKA LAZIM. ÇÜNKÜ FABRİKASIZ STEVİA TOZ ŞEKERİ YAPILAMIYOR. YAHUT ÜRETİLEN STEVİA YAAPRAKLARINI ALMANYA'A GÖNDERECEĞİZ.
2- VEYA İHLAMUR ÇAYI GİBİ İLKEL BİR YÖNTEM KULLANACAKSINIZ.
RİZE'DE ŞEKERLİ OT FABRİKASI ÇALIŞMALARI:
Prof Dr Serdar Akgün
Kalp Damar Cerrahi Hocası Akademi Hospital
TIKLA HOCAYI İZLE
Kaynak https://www.google.com/search?q=prof+dr+serdar+akg%C3%BCn+stevia&sxsrf=ALiCzsbMMYYSGDbn3cEzRxgcGZeclHzEZw%3A1668861203770&ei=E814Y4TQLo6Txc8P9fukwAk&ved=0ahUKEwjEpeu5oLr7AhWOSfEDHfU9CZgQ4dUDCA8&uact=5&oq=prof+dr+serdar+akg%C3%BCn+stevia&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQAzIFCCEQoAE6CggAEEcQ1gQQsAM6BQgAEIAEOgYIABAWEB46BAghEBVKBAhBGABKBAhGGABQyQdY5BxgzERoAXAAeACAAc8BiAHFCpIBBTAuNS4ymAEAoAEByAEIwAEB&sclient=gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:8ea85362,vid:G09yx45UWcI
Memorial Hastanesi (Kanser Hocası)
Stevia bitkisi genel olarak 3 farklı şekilde kullanılır.
RİZE'DE ŞEKERLİ OT FABRKASI ÇALIŞMALARI