YA KENDİN KURUT VEYA İNTRNETTEN AL.: Üzümlrı sıkarak pekmez yapan kişi çekirdeklerini atacağına benim gibi kurutsun bir kahve değirmenine öğüterek un haline getirsin. Veya internetten kilosu 50-60 liraya satılmaktadır. Oradan çkirdek alıp öğütebilir. Çekirdek unu değil de çekirdek alınsın.
NASIL YENİLİR?
Prof Dr Erkan Topuz'u Tıkla ve Canlı İzle
https://www.facebook.com/watch/?v=2690491747680149
Dr Feridun Kunak (Ortopedi, Fitoterapi) Eşi Serap Kunak
Şimdi de Videoda izleyelim. Tıklayınız:
Üzüm çekirdeğinin varise karşı koruyucu etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, halk arasında özellikle çekirdeksiz olan üzümün tercih edildiğini belirtti. Bu tercihin doğru olmadığını aktaran Küçükarslan, "Bu yanlış kanının aksine üzüm çekirdeği, toksik, kanserojen, vücuda zararlı değildir. Üzüm çekirdeğinin faydaları 1947 yılında ilk kez Fransız Kimya profesörü Jack Masquelier tarafından keşfedilmiş" dedi.
Küçükarslan, kalp ve damarları koruyucu doymamış yağ oranı yüzde 90 üzerinde olan üzüm çekirdeğinin, linol, palmitin, sitearin ve diğer yağ asitleri ile beraber özellikle antiaging E vitamini ve çeşitli mineralleri bünyesinde bulundurduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Üzüm çekirdeği, koruyucu iyileştirici fonksiyonlarının çoğunu damar cidarı stabilitesi ve damar üzerine yaptığı olumlu etkilerle sağlar. Damar duvar yapısını korur, varis genişlemelerinin önüne geçer. Damar koruyucu etkisi ve içerdiği yağlarla kalp sağlığını korur. Hipertansiyonu, inmeyi önler. Makular dejenerasyon ve gece körlüğüne karşı koruyucudur. Göz ışık hassasiyetini önler, DNA hasarını azaltır, allerjen histamin salınımını azaltarak alerjiyi önler."
Üzüm çekirdeğinin cilt kollajen yapısını sağlamlaştırdığını, kırışıklığı önleyerek cildi de canlandırdığını dile getiren Küçükarslan, "Prostaglandin salgısını azaltır iltihabi romatizmayı önler, cinsel fonksiyonlara yardımcıdır, yara iyileşmesini kolaylaştırır, içerdiği Proantosiyanidinin antioksidan özelliği ile sigara ve kirli hava zararlarından korur" diye konuştu.
"TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK MİKTAR 150 İLE 300 MİLİGRAM''
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Üzüm çekirdeği tüketiminde tavsiye edilen günlük miktarın 150 ile 300 miligram olduğuna işaret eden Küçükarslan, "Bu oranda alınan üzüm çekirdeği, bozulmuş olan kirli kan damarlarınıza şifa etkisinde bulunacaktır" dedi.
https://www.ntv.com.tr/saglik/uzum-cekirdegi-varisten-koruyor,6exL0Bnp0E6H0Q2zlbN7sA
Dr Ünal Vural Genel Cerrahi Uzmanı
Dr. Ünal Vural, halen Immunat Bitkisel İlaç Doğal Sağlık Ürünleri LTD. ŞTİ.'de danışman uzman olarak görev yapmaya devam ediyor
Hem bir doktor. Fakat aynı zamanda fitoterapı (Bitkilerle Tedavi) konusunda çalışmaları olan ve kendini bu alanda yetiştirmiş olan uzman hekimler de vardır. Ben tıp fakültesi mezünü, daha sonra da uzmanlaşmış olanların haricinde bitkisel tedaviyle uğraşanlar haricindekilerin bilgilerine bakılmaması görüşündeyim. Benim de saham değildir. Fakat görüyorsunuz. İlgili kişilerin videolarını veya dipnotlarıyla birlikte açıklamalarını koyuyorum. Bilmek önemlidir. Fakat kim nerede söylemiş? Yazmış? Daha önemlidir.
Kalp damar Cerrahi Prof Dr Serdar Akgün Hocanın kısa videosunu da koymak istiyorum. Hoca 3 dakikada gerçekten çok şey anlatmış:
Üzüm çekirdeğinin varise karşı koruyucu etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nezihi Küçükarslan, halk arasında özellikle çekirdeksiz olan üzümün tercih edildiğini belirtti. Bu tercihin doğru olmadığını aktaran Küçükarslan, "Bu yanlış kanının aksine üzüm çekirdeği, toksik, kanserojen, vücuda zararlı değildir. Üzüm çekirdeğinin faydaları 1947 yılında ilk kez Fransız Kimya profesörü Jack Masquelier tarafından keşfedilmiş" dedi.
Küçükarslan, kalp ve damarları koruyucu doymamış yağ oranı yüzde 90 üzerinde olan üzüm çekirdeğinin, linol, palmitin, sitearin ve diğer yağ asitleri ile beraber özellikle antiaging E vitamini ve çeşitli mineralleri bünyesinde bulundurduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Üzüm çekirdeği, koruyucu iyileştirici fonksiyonlarının çoğunu damar cidarı stabilitesi ve damar üzerine yaptığı olumlu etkilerle sağlar. Damar duvar yapısını korur, varis genişlemelerinin önüne geçer. Damar koruyucu etkisi ve içerdiği yağlarla kalp sağlığını korur. Hipertansiyonu, inmeyi önler. Makular dejenerasyon ve gece körlüğüne karşı koruyucudur. Göz ışık hassasiyetini önler, DNA hasarını azaltır, allerjen histamin salınımını azaltarak alerjiyi önler."
Üzüm çekirdeğinin cilt kollajen yapısını sağlamlaştırdığını, kırışıklığı önleyerek cildi de canlandırdığını dile getiren Küçükarslan, "Prostaglandin salgısını azaltır iltihabi romatizmayı önler, cinsel fonksiyonlara yardımcıdır, yara iyileşmesini kolaylaştırır, içerdiği Proantosiyanidinin antioksidan özelliği ile sigara ve kirli hava zararlarından korur" diye konuştu.
"TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK MİKTAR 150 İLE 300 MİLİGRAM''
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Üzüm çekirdeği tüketiminde tavsiye edilen günlük miktarın 150 ile 300 miligram olduğuna işaret eden Küçükarslan, "Bu oranda alınan üzüm çekirdeği, bozulmuş olan kirli kan damarlarınıza şifa etkisinde bulunacaktır" dedi.
https://www.ntv.com.tr/saglik/uzum-cekirdegi-varisten-koruyor,6exL0Bnp0E6H0Q2zlbN7sA
Dr Ünal Vural Genel Cerrahi Uzmanı
Dr. Ünal Vural, halen Immunat Bitkisel İlaç Doğal Sağlık Ürünleri LTD. ŞTİ.'de danışman uzman olarak görev yapmaya devam ediyor
Hem bir doktor. Fakat aynı zamanda fitoterapı (Bitkilerle Tedavi) konusunda çalışmaları olan ve kendini bu alanda yetiştirmiş olan uzman hekimler de vardır. Ben tıp fakültesi mezünü, daha sonra da uzmanlaşmış olanların haricinde bitkisel tedaviyle uğraşanlar haricindekilerin bilgilerine bakılmaması görüşündeyim. Benim de saham değildir. Fakat görüyorsunuz. İlgili kişilerin videolarını veya dipnotlarıyla birlikte açıklamalarını koyuyorum. Bilmek önemlidir. Fakat kim nerede söylemiş? Yazmış? Daha önemlidir.
Kalp damar Cerrahi Prof Dr Serdar Akgün Hocanın kısa videosunu da koymak istiyorum. Hoca 3 dakikada gerçekten çok şey anlatmış:
Kalp krizi ve felç olasılığını azaltıyor.Ayrıca mükemmel bir cilt dostu. Kolajen üretimini destekliyor, cilt yaşlanmasına karşı da bir el freni işlevi üstleniyor.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/uzum-cekirdegi-mi-zerdecal-mi-41308661
Üzüm çekirdeği şifa kaynağı "İnsan vücudu tarafından sentezlenemeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri üzüm çekirdeği içinde bol miktarda bulunuyor."
Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, üzüm çekirdeğinin içerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin kanser oluşumunu önlediği gibi kalp damar ve şeker hastalarına şifa olduğunu, bu nedenle bu meyvenin çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi.Dekan Prof. Dr. Kaynaş, Bozcaada'da şaraplık üzüm çekirdeklerinin yağ içerikleri ile yağ kalitesinin belirlenmesi konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Bağlarda 8 farklı siyah üzüm, 4 farklı beyaz üzüm çeşidine ait 20 çekirdeğin özelliklerinin ve yağ asidinin incelendiğini kaydeden Prof. Dr. Kenan Kaynaş, üzüm çeşitlerinin çekirdeklerini ayrı ayrı toplayıp bunların yağlarını çıkararak laboratuar ortamlarında tüm yağ kompozisyonlarını ve bileşimlerini tek tek saptadıklarını söyledi.İnsan vücudu tarafından sentezlenemeyen Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin üzüm çekirdeği içinde çok bol miktarda bulunduğunu saptadıklarını söyleyen Prof. Dr. şunları söyledi:"İnsan sağlığı üzerine yapılan araştırmalara göre Omega yağ asitlerinin kardiyovasküler sistem üzerine çok olumlu etkileri bulunmaktadır. Örneğin, Omega yağ asitlerinin kalp hastalıklarında, ikinci tip şeker hastalığında, prostat ve meme gibi çeşitli kanser vakalarında, obezitede ve iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıkların önlenmesinde, kandaki iyi kolestrol oranının yükseltilmesinde önemli rol oynadığı anlaşılmıştır. Ayrıca üzüm çekirdeğinin tespit edilmiş en güçlü antioksidan olup, E vitamininden 50, C vitamininden 20 kat daha güçlü etkiye sahiptir. Üzüm çekirdeği antioksidan özelliği ile insan vücudunda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışarıdan sigara, alkol, kirli havayla alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlar. Antioksidanlar ayrıca en etkin yaşlanmayı geciktirici maddelerden biridir."Siyahı daha yararlıYemesi daha kolay olduğu için toplumun çekirdeksiz üzümü tercih ettiğini de dile getiren Prof. Dr. Kenan Kaynaş, "Üzüm çekirdeğini yemeyi herkes sevmez. Kırıldığında dişlerin arasına sıkışması nedeniyle yemesi de zordur. Böyle bir zorluk yaşanıyorsa çekirdeği çıkarıp ezerek toz haline getirmeli, günde bir çay kaşığı yenmeli. Balla birlikte tüketilmesi çok daha faydalıdır. Siyah üzüm, yağ asitleri, antioksidan özellikleriyle daha faydalı. Halkımız çekirdeksiz üzüm yerine çekirdekli üzümü tercih etmeli" dedi.
/ https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/uzum-cekirdegi-sifa-kaynagi-
34505729